Over Newsfoody

Food-Ontology RSS Content Aggregator

Newsfoody is een zoekmachine toegespitst op de voedingsmiddelen industrie. Het verzamelt al het relevante nieuws van een verscheidenheid aan bronnen en biedt dit aan u aan. Nu hoeft u niet meer het hele web over te surfen, te jagen op newsfeeds, of u te abbonneren op een wirwar aan nieuwsbrieven. Met Newsfoody kunt u al het nieuws dat u nodig heeft verkrijgen via een centraal toegangspunt. Dit kan u behoorlijk tijd en moeite besparen. Nog meer zelfs als u gebruik maakt van zoekprofielen: dit stelt u in staat om queries waar u vaak in geinteresseerd bent op te slaan, en te bekijken via een enkele muisklik. Geen gedoe meer met het steeds overtypen van lange, complexe queries. U kunt zelfs een van uw profielen als standaard instellen, en al het nieuws dat hieraan matcht zien zodra u de Laatste Nieuws pagina bezoekt.

Query uitbreiding

Hiernaast kan Newsfoody u ondersteunen met het vinden van de juiste zoekwoorden voor uw queries. Newsfoody gebruikt een geavanceerde database met termen uit de voedingsmiddelen industie - dit heet een ontologie. Wanneer u zoekt, kunt u ervoor kiezen om het systeem uw queries automatisch uit te laten breiden met gerelateerde woorden uit dit vocabulaire. Op deze manier kunt u meer resultaten verkrijgen! Hint: synoniemen en nauwere termen zijn meestal geschikt om uw query uit te breiden. Bredere termen en gerelateerde termen geven vaak veel matches - waarvan sommige minder relevant kunnen zijn. Gebruik deze termen met mate. Ze kunnen nuttig zijn als u bijvoorbeeld niet exact de goede zoektermen voor ogen heeft, en wilt zien welke relevant termen er bestaan in het voedingsmiddelen domein. Deze uitbreiding werkt alleen voor Engelse, Franse en Duitse zoekwoorden.

Filters

Met Newsfoody is het mogelijk om alleen te zoeken binnen nieuws over een zekere regio, of over een type voeding. Als u een categorie kiest uit de "Nieuws per regio" of "Nieuws per type voeding" drop down menus, zullen alleen artikelen uit deze categorieën in de zoekresultaten getoond worden. U kunt ook de regio en voedingstype categorieën combineren, bijvoorbeeld als u nieuws wilt zien over melkproducten in Azië.

Opties voor het gedetailleerd opmaken van uw query

Wanneer u zoekt met Newsfoody, kunt u de volgende opties gebruiken:

  • U kunt de AND, OR, NOT operators gebruiken om uw zoekopdracht te verfijnen (bijv. Appels AND Sinaasappels.) Phrases zijn ook mogelijk met dubbele aanhalingstekens: ("voedingsmiddelen industrie nieuws").
  • Standaard gebruikt de search OR. D.w.z. dat documenten die minstens één van uw zoektermen bevatten, worden getoond. (Appels OR Sinaasappels geeft dus hetzelfde resultaat als Appels Sinaasappels.)
  • Wildcards zijn ondersteund: gebruik * om meerdere karakters te matchen, en ? voor een enkel karakter.
  • Als u de ontologie-gebaseerde query uitbreiding gebruikt, worden termen gevonden in de voedingsmiddelen ontologie toegevoegd aan uw query om meer resultaten te vinden.
  • Het is aanbevolen om query uitbreiding uit te schakelen als u gebruik maakt van wildcards. Alhoewel het mogelijk is dit te doen, zal er waarschijnlijk een grote hoeveelheid niet relevante resultaten worden gevonden.

Bezoekers zijn welkom om Newsfoody te gebruiken, maar om alle krachtige mogelijkheden zoals profielen en ongelimiteerde resultaten te gebruiken, heeft u een gratis account bij Infortellence nodig. Als u deze account heeft aangemaakt, krijgt u automatisch ook een 14 dagen trial voor Newsfoody. Hierna vraagt Infortellence om een eenmalige administratieve bijdrage om Newsfoody's volledige mogelijkheden te blijven gebruiken. Uw account blijft altijd bestaan, en u houdt natuurlijk ook altijd toegang tot Newsfoody's basisfunctionaliteit.

Als u nog andere vragen heeft over de Newsfoody zoekmachine, kunt u altijd contact opnemen met Infortellence.